Languages

A tengelybeállítás előnyei

Gépbeállítást már közel 200 éve végeznek az iparban.

Az okok nem mindig voltak egyértelműek, de a modern időkben a tengelybeállítás szükségessége köztudott. Napjaink termelésre optimalizált berendezéseinél a precíz gépbeállítás a napi karbantartási munkálatok létfontosságú elemévé vált. A gépeknek folyamatos üzemben kell működniük, minimális megibásodás nélkül.
Egy gép meghibásodása katasztrofális kiesést okoz a termelésben. A berendezések meghibásodásának csaknem 50%-át a nem megfelelő beállítás okozza.
A tengelybeállítás különböző eszközökkel végezhető el. A legkönnyebb, és legegyszerűbb, ha egy élvonalzót a két tengelykapcsoló félre helyezünk, és szemrevételezéssel elvégezzük a beállítást. Az eredmény nem elég pontos, és nagymértékben függ az operátortól. Pontosabb eredményt adnak a mechanikus mérőórák, azonban ehhez komoly szaktudás, türelem és nem utolós sorban sok-sok idő kell.
A legpontosabb, legegyszerűbb és leggyorsabb beállítási módszer a lézeralapú tengelyvonal beállító műszer használata. Ezekhez nincs szükség speciális képzettségre, emelett pontos, gyors és megbízható eredményeket adnak.

Jöjjön el honlapunkra: http://www.alignmentknowledge.com/