Languages

Tengelybeállítás a szélenergia iparágban

A Fixturlaser tengelybeállító műszerek a szélenergia iparban egyedi, a szélturbina gyártrójára specializált megoldásokkal bírnak, amelyek minden körülmények között biztosítják a nagy pontosságú mérést és olyan egyedileg tipizált rögzítő szerelékekkel rendelkeznek, amelyek ideálissá teszik azokat a szélerőmű-turbinák hajtóműveinek- és generátor-tengelyek optimális beállításához. A gyártótól, a rögzítési lehetőségtől, vagy a turbina típusától függetlenül, a Fixturlaser tengelybeállító műszerei bármilyen körülmények között könnyen lehetővé teszik teszik a generátor-hajtómű beállítását. Ez biztosítja a megbízhatóságot és optimalizálja a szélerőmű energia-hatékonyságát.

Fixturlaser tengelybeállítási előnyök

A Fixturlaser tengelybeállítási műszerek sok jellemzővel és funkcióval bírnak, amelyek közül egyesek különösen előnyösek a szélenergia-iparágban való felhasználáskor, például:

  • a rövid betanulási idő
  • a nagy pontosságú mérés
  • számos felszerelési opció, különböző fajtájú turbinákra
  • megoldás nem forgatható, vagy nem összekapcsolt tengelyekhez is

A szélenergia-iparágban való felhasználásra különösen alkalmas funkciók a következők:

  • Definiált gépadatok tárolása - felhasználó által meghatározott konfigurációs sablonok: a felhasználó által elmenthetők a műszerbe a gépre jellemző adatok, mint pl. a távolságok, a kompenzációs értékek, vagy a beállítási tűréshatárok. Ez a funkció különösen hasznos olyan szerviz cégeknél, amelyek több turbinamodell karbantartását végzik.
  • Specifikus gép-adatok - előre meghatározott felhasználói konfigurációs sablonok: A funkció lehetővé teszi a tengelybeállító műszerek előre, úgynevezett útvonalba történő feltöltését a következő gépadatokkal : a távolságok, a kompenzációs értékek, vagy a beállítási tűréshatárok. A feltöltés után a méréskor ezek az adatok már nem módosíthatók.

 

Fixturlaser egyedi szerelék megoldások a szélerőműveknél

A szerelékek széles skáláját biztosítjuk ügyfeleinknek. A szerelékek masszívak, és mivel specializáltan arra az alkalmazásra készülnek, egyszerűn felszerelhetőek. Eredetileg egy konkrét gyártó turbinájára készültek, de a szerelvények a piacon jelen lévő legtöbb szélerőmű-turbinára illeszkednek.

A mérőegységek és a kijelző egység viszont megegyezik az általános tengelybeállításban használtakkal.

 

1. Egy Fixturlaser szerelék a hajtómű tengelykapcsolóra rögzítve, nem összekuplungolt alkalmazás. Illeszkedik a legtöbb Vestas turbinához. Tengelyforgatás nélkül is lehetséges a mérés.

   

2. Egy Fixturlaser szerelék a generátor tengelykapcsolóra rögzítve, nem összekuplungolt alkalmazás. Illeszkedik a legtöbb Vestas turbinához. Tengelyforgatás nélkül is lehetséges a mérés.

 

3. A generátor tengelykapcsoló karimára szerelt alkalmazás, ami a legtöbb Siemens turbinához illeszkedik. Összekuplungolt alkalmazás. 

   

4. A hajtómű féktárcsára szerelt alkalmazás egyszerű mágnestalppal, ami a legtöbb Siemens turbinához illeszkedik. Összekuplungolt alkalmazás.

   

5. Összekuplungolt alkalmazásnál egy szerelék pár, ami a legtöbb Vestas turbinához illeszkedik.

   

6. A hajtómű féktárcsára szerelt vékony mágneses konzol szerelék,  ami a legtöbb GE turbinához illeszkedik.